We zijn live! Onze grootste, bijzonderste en – naar mijn mening – ook onze mooiste collectie ooit: de Wildflower collectie. Volledig handgemaakt met heel veel liefde, écht!

Wildflower

A free spirit. Uncultivated by the mainstream. Independent thinker. Braveley growing wild and free in a world plagued by conformity. (Urban Dictionary)

De widlflower collectie staat voor vrijheid en onafhankelijkheid; het veld vol unieke bloemen. Ik wilde met deze collectie een verzameling neerzetten van stuk voor stuk unieke items. De materialen bestaan uit steentjes, parels, kraaltjes en natuurlijk heel veel goud en zilver. Alles is mooi samen te dragen, maar is ook prachtig apart.

Nu is de collectie dus live, maar voordat zo’n nieuwe collectie live kan gebeurt er nog heel veel achter de schermen.

Inspiratiebord voor de collectie

In de lente/zomer begin ik vaak al met zoeken op Pinterest. Niet naar sieraden, want aangezien we dan nog in een heel ander seizoen zitten is dat niet heel handig. Ik doe inspiratie op voor kleuren en materialen en bedenk wat ik wil gebruiken voor de najaarscollectie. In die periode kom ik vaak ook al op een naam, in dit geval Wildflower collectie.

Ik vond de betekenis hiervan heel mooi en wilde hier iets mee doen voor deze collectie. Uiteindelijk werd het een collectie geïnspireerd op wildflower.

De volgende stap is schetsen. Ik heb op dit punt vaak al een paar ideeën in mijn hoofd voor sieraden die ik nu gelijk papier zet zodat ik een beeld heb van hoe het eruit zou zien. Soms vallen ideeën hier dan ook nog af, omdat het idee wat ik in mijn hoofd had toch niet zo mooi, handig of passend blijkt.
De rest van de sieraden bedenk ik terwijl ik schets. Ik zoek veel op trends voor die periode en geef daar vervolgens mijn eigen draai aan.

Oké, nu heb ik ongeveer op papier wat ik wil hebben met deze collectie en kan ik de benodigdheden gaan inkopen. Bij eerdere collecties was ook nog een deel van de sieraden volledig ingekocht bij andere bedrijven en was de helft handgemaakt door mij. Nu is álles handgemaakt, omdat ik sieraden wil verkopen die je niet overal ziet maar echt alleen bij mij te koop zijn. Alle sieraden voor deze collectie zijn dus door mij bedacht en gemaakt. Alles wat jij koopt is eerst door mijn handen gegaan.

Zodra ik de benodigdheden binnenkrijg (we hebben het hier over augustus) begin ik met het maken van de sieraden. Sommige ontwerpen vallen weer af, omdat ze toch niet zo mooi blijken te zijn in het echt of de kwaliteit slecht is.

Als de hele collectie af is, kan ik gaan shooten. Dat bestaat uit twee delen: het maken van productfoto’s en foto’s met model. De productfoto’s zijn de eerste die je ziet als je op Loua kijkt. Ik snij ze zelf uit met de hand zodat ze allemaal dezelfde mooie achtergrond hebben. Voor de andere foto’s ga ik shooten met een model, in de meeste shoots is dat Evy – een vriendin van mij. In dit geval resulteerde het in twee shoots, omdat bij de eerste shoot de belichting niet zo goed bleek. Uiteindelijk kwam daar de volgende foto’s uit.

Na de shoots moet ik nog zorgen dat alles op de site komt te staan; de voorraad, prijzen, namen, beschrijvingen, etc. Als dat klaar is is de collectie, op een aantal kleine dingetjes na waar ik jullie niet mee ga vervelen, af. Dus bij deze: de Wildflower collectie. Onze collectie voor het najaar met mooie steentjes, pareltjes, goud, zilver en warme kleuren. Een collectie waaruit je de sieraden heel mooi met elkaar kunt combineren, maar waarvan de sieraden los ook echte parels zijn.

Write A Comment

Notify Me! Wil je een mail ontvangen zodra het product weer op voorraad is?
×